Eshuis Hoveniers

Almelo

Wilt u een droomtuin bij uw woning, een levendige groenstrook voor uw appartement, kleurrijke plantsoenen in uw woonwijk of een bedrijfstuin als groen visitekaartje? Bij Eshuis Hoveniers bent u aan het juiste adres, wij zijn van alle markten thuis. Onze ambitie is het leven van mensen mooier maken.

“Want een groene leef- en/of werkomgeving zorgt voor meer plezier en een goed gevoel!”

Eshuis Hoveniers

Almelo

Wilt u een droomtuin bij uw woning, een levendige groenstrook voor uw appartement, kleurrijke plantsoenen in uw woonwijk of een bedrijfstuin als groen visitekaartje? Bij Eshuis Hoveniers bent u aan het juiste adres, wij zijn van alle markten thuis. Onze ambitie is het leven van mensen mooier maken.

“Want een groene leef- en/of werkomgeving zorgt voor meer plezier en een goed gevoel!”

Laat uw tuin ontwerpen, aanleggen en onderhouden door Eshuis Hoveniers

Tuinontwerp Eshuis Hoveniers

Tuinontwerp

Lees alles over het ontwerpen van uw tuin.

Aanleg Tuin Eshuis Hoveniers

Tuinaanleg

Lees alles over het laten aanleggen van uw tuin.

Eshuis Hoveniers Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Lees alles over het laten onderhouden van uw tuin.

Tuinontwerp

De hovenier, uw sparringspartner

U laten genieten van uw tuin op een manier die bij u past, dat is het doel van Eshuis Hoveniers uit Almelo. In de ontwerpfase prikkelen we u om vaste denkpatronen los te laten. We laten verschillende mogelijkheden zien wat betreft indeling en vormgeving van uw (bedrijfs)tuin en de grote keuze van te gebruiken materialen.

Ons ontwerp zet u aan het denken. Is dit wel wat ik wil? Kan ik hier de komende jaren mee vooruit? Moet ik mijn plannen bijstellen? Is het resultaat de investering waard?

Als uw hovenier en sparringpartner formuleren wij samen de antwoorden op al uw vragen. Dit resulteert in een goed, degelijk en eerlijk ontwerp waar u nog vele jaren van zult genieten.

De ontwerpkosten betalen zich terug

Een goed doordacht ontwerp geeft inzicht en voorkomt onnodige kosten. Het vermijdt discussies en dubbel werk tijdens het aanleggen. Met een slim doordacht plan kunt u later besparen op het onderhoud! Elk ontwerp wordt naar wens en op maat gemaakt voor zowel ruimtelijke invulling, materiaalgebruik als financiën. Past het eerste voorstel niet meteen in uw straatje, dan passen wij het zo aan dat het u wel past. Uw wensen, beleving en uw investeringsruimte staan hierbij van begin tot eind centraal.

Stappenplan tuinontwerp

 1. Samen inventariseren we uw wensen en eisen tijdens een vrijblijvend eerste gesprek en bespreken we onder andere de kosten van het door ons te maken ontwerp. De kosten zijn afhankelijk van uw vraag, grootte van de tuin en of er wel of niet een beplantingsplan moet worden gemaakt.
 2. We meten de buitenruimte in en gebruiken deze maatvoeringen als basis voor het ontwerp.
 3. U ontvangt een schetsontwerp. Onderbouwd met beelden bespreken we met u het voorstel.
 4. Daarna werken wij samen met u naar een definitief ontwerp, inclusief alle facetten zoals verlichting, beregening en nog meer details die uw gezin of bedrijf een geweldige groene tuin geven. Een compleet plan met uitwerking van materialen en beplanting.
 5. Na akkoord maken wij een offerte voor de aanleg van uw (bedrijfs)tuin.
 6. Uw investeringsruimte loopt als een rode draad door onze overzichtelijke offerte. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.
 7. Indien aan de orde ontvangt u een beplantingsplan. Met dit plan zorgen wij dat planten bij de sfeer van uw (bedrijfs)tuin, huis of bedrijfspand passen en op de juiste plek staan wat betreft zon en schaduw.

Tuinaanleg

Al vele jaren leggen wij (bedrijfs)tuinen en buitenruimtes aan. Of het nu gaat om de aanleg van een droomtuin bij uw woning, een levendige groenstrook voor uw appartement, kleurrijke plantsoenen in uw woonwijk, een bedrijfstuin als groen visitekaartje. Hierbij ligt altijd een ontwerp en/of uitvoeringsplan aan ten grondslag.

Wij bespreken met u de details voor de uitvoering. Vanzelfsprekend bereiden we aanlegprojecten uiterst zorgvuldig voor, zodat alle uitvoerende werkzaamheden goed op elkaar aansluiten.

Tuinonderhoud

Eshuis Hoveniers brengt de natuur dichtbij. Dit doen wij door het ontwerpen en aanleggen van groen, ook zorgen wij ervoor dat uw (bedrijfs)tuin of plantsoen er het hele jaar verzorgd en fris bij ligt. De buitenruimte rondom uw bedrijfspand is uw groene visitekaartje. Door uw (bedrijfs)tuin of plantsoen op de juiste manier te laten onderhouden, kunt u goed voor de dag komen en er zorgeloos van genieten.

Elke (bedrijfs)tuin of groene buitenruimte verdient het om onderhouden te worden, maar niet iedereen vindt dat even leuk. Wij wel! Wij kunnen uw buitenruimte voor u onderhouden. U kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten, wij houden dan periodiek uw tuin bij. Het is ook mogelijk om alleen het groot onderhoud aan ons uit te besteden. Ook kunt u bij ons terecht voor incidentele werkzaamheden, bijvoorbeeld bomen snoeien en hagen knippen.

Uw buitenruimte alle seizoenen in topconditie!

Het onderhoud van een tuin of park vergt veel aandacht. Snoeien, bemesten en ziektebestrijding zijn specialistisch werk. Ook de verzorging van uw borders en gazon vraagt vakkennis. Eshuis Hoveniers werkt uitsluitend met mensen die hun vak verstaan en passie voor groen hebben. In overleg met u maken we een overzicht van de onderhoudswerkzaamheden en bespreken we het gewenste onderhoudsbeeld. Zaken als bemesting en gewasbescherming komen dan aan de orde. Het past bij onze duurzame bedrijfsfilosofie dat we geen gif gebruiken om onkruid op verhardingen of in beplantingen te bestrijden.

Besteedt u het onderhoud van uw buitenruimte aan ons uit, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken. We plannen zelf het werk in, houden de ontwikkeling van het groen in de gaten en trekken bij u aan de bel als we denken dat (extra) onderhoud nodig is.

Werkwijze

Graag komen we bij u langs om te luisteren naar uw wensen. Wij inventariseren uw (bedrijfs)tuin of plantsoen en bekijken de beplantingssamenstelling. Met deze gegevens stellen wij een voorstel op.

Onderhoudsmogelijkheden op een rij

Eshuis Hoveniers kiest u omdat...

 • Eshuis Hoveniers is opgericht in 1919

  Ons bestaansrecht dat bent u! Duurzame relaties hebben ons gebracht waar we nu staan.

 • Onze medewerkers maken voor u het verschil

  Zij staan bekend om hun passie voor groen, vakmanschap, creativiteit en precisie.

 • Wij mogen mensen blij maken

  Want een groene omgeving zorgt voor schonere lucht, een beter humeur en een prettig gevoel.

 • Eshuis Hoveniers heeft veel in huis

  Ontwerp, aanleg én onderhoud van bedrijfstuinen, pleinen, dorps- en stadstuinen, boerderijtuinen, groenvoorzieningen en begraafplaatsen.

 • We zijn nuchter en doortastend

  Dat werkt en praat zo gemakkelijk. U herkent ons zo.

Meer Tuininspiratie?

Wat past bij u?

Moderne Tuin In Diagonalen Dutch Quality Gardens Eshuis Hoveniers 19

Moderne tuin in diagonalen

Klassieke Groene Tuin Eshuis Hoveniers 26

Klassieke, groene tuin

Natuurlijke Tuin Met Insectenhotel Eshuis Hoveniers 7

Natuurlijke tuin met insectenhotel

Klassieke Tuin Met Cortenstaal Eshuis Hoveniers 25

Moderne tuin met cortenstaal plantenbakken

Traditionele stadstuin 1

Traditionele stadstuin

Bleomrijke Leeftuin Eshuis Hoveniers

Bloemrijke leeftuin

Stuur een bericht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eshuis Hoveniers

Buitenhavenweg 2b
7604 PW Almelo

T: 0546 862 846