Erica Tuinen

America

Erica Tuinen is in 2007 opgericht door Henry Mulders en Tom Jacobs. De werkzaamheden werden in de begin jaren uitgevoerd vanuit het ouderlijk huis van Henry.

Na enkele jaren werd de ruimte te krap en hebben we een boerderij met een aantal loodsen aangekocht aan de Nieuwe Peeldijk America.

Door de overname van Van Rengs bestratingen en het bijbehorende personeel in 2019 kunnen wij je nog beter van dienst zijn. Kijk op Erica Bestratingen voor meer informatie.

In 2022 zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Hofweg 6B America, waar we met Erica Tuinen en Erica Bestratingen onder een dak zitten, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Erica Tuinen

America

Erica Tuinen is in 2007 opgericht door Henry Mulders en Tom Jacobs. De werkzaamheden werden in de begin jaren uitgevoerd vanuit het ouderlijk huis van Henry.

Na enkele jaren werd de ruimte te krap en hebben we een boerderij met een aantal loodsen aangekocht aan de Nieuwe Peeldijk America.

Door de overname van Van Rengs bestratingen en het bijbehorende personeel in 2019 kunnen wij je nog beter van dienst zijn. Kijk op Erica Bestratingen voor meer informatie.

In 2022 zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Hofweg 6B America, waar we met Erica Tuinen en Erica Bestratingen onder een dak zitten, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Iedere droomtuin begint met een goed doordacht tuinontwerp. Een tuin moet mooi zijn maar ook praktisch, voorop staat dat je plezier beleeft aan jouw tuin. Jouw wensen zijn daarom de basis van het ontwerp, wij voegen daar onze vakkennis en creativiteit aan toe.

De tuin is een belangrijk onderdeel geworden van onze levensstijl, het is een verlengstuk van je huis. Het is onze intentie dat je echt van je tuin kunt genieten, iedere dag weer.

Voor we beginnen met het maken van een tuinontwerp komen we bij je langs voor een vrijblijvend gesprek. We maken een inventarisatie van je wensen, het budget, de ligging van de tuin en de daarbij passende mogelijkheden.

Na het maken van een eerste ontwerp volgt een tweede gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de details en kunnen we eventuele wijzigingen in het ontwerp aanbrengen. Indien gewenst kunnen we dan ook uitwerken in een 3D ontwerp

Tijdens het derde gesprek bespreken we het definitieve ontwerp en laten we de kosten zien in een offerte. De aanleg of renovatie van je tuin kan hierna echt beginnen.

Wanneer de ontwerpfase voltooid is, volgt de aanleg van de tuin. Hieronder leggen we in het kort uit hoe we hierbij te werk gaan.

Opschonen en grondwerk - Indien nodig starten we het het leeghalen van de tuin. Wanneer de tuin opgeschoond is volgt het grondwerk, zoals het uitgraven van cunetten en het uitzetten van hoogtes en vormen. We beschikken over diverse machines waaronder een loader en minigraver. Met de laatste kunnen we gemakkelijk door een smalle gang van 75 cm en door zijn geringe gewicht kunnen we zelfs door je berging of hal met deze machine.

Beregening, electra, HWA - Na het grondwerk worden alle leidingen in de grond gegraven voor de tuinberegening, stroompunten, hemelwaterafvoer etc.

Bestrating - Na het opschonen en het grondwerk volgt het leggen van de bestrating, het metselen van o.a. randen en muurtjes, het plaatsen van hekwerk, schuttingen e.d. en het plaatsen van vijvers en waterelementen.

Levende materialen - Tenslotte volgt het plaatsen van levende materialen zoals hagen, bomen, heesters, vaste planten, gazon etc.

Tuinonderhoud

Een onderhoudsplan passen we aan naar jouw behoeften. Wil je jaarrond dat je tuin er perfect bij ligt? Een keer per maand tuinonderhoud uitbesteden of alleen in het voor- en najaar hulp bij het onderhoud? Zelfs voor een eenmalige onderhoudsbeurt of advies staan we voor je klaar.

Wat we voor je kunnen betekenen?

Snoeien - Het bijhouden van de struiken, rozen, klimplanten, bomen e.d. is voor veel tuinbezitters een heel karwei. Vaak wordt te laat of onvoldoende gesnoeid, of wordt er niet op de juiste wijze gesnoeid. De beplanting wordt vaak te groot of neemt teveel ruimte in beslag en vraagt daarom om een vakkundige snoei. Door snoeien met kennis van zaken zal de groeikracht verbeteren.

Vormsnoei - Voor het knippen van hagen en de vormsnoei van heesters zoals buxus bollen.

Gazon - Ook een mooi gazon vergt onderhoud. Naast het wekelijks maaien verzorgen wij ook het verticuteren en mesten en natuurlijk de onkruid bestrijding in het gazon.

Winterklaar - Wil je jouw tuin winterklaar laten maken? Dat kan! Denk hierbij aan snoeien, onkruid verwijderen, bladruimen, het bestrijden van algengroei en het afstrooien met een laagje turf/potgrond.

Zaagwerk - Het snoeien van bomen, verwijderen van dode takken, uitdunnen van houtsingels en erfbeplanting in de winterperiode behoort ook tot de werkzaamheden die je kunt uitbesteden.

Tuinonderhoud Bedrijven

Je bedrijf wil je altijd goed presenteren, daar hoort ook een verzorgde bedrijfstuin/-terrein bij. Dit is immers de eerste indruk die klanten en medewerkers van je bedrijf krijgen.

Een goed verzorgde bedrijfstuin draagt dan ook bij aan een positief en vertrouwd imago.

Het onderhoud van je bedrijfstuin, zoals het snoeien van beplanting, het verwijderen van onkruid, het schoonhouden van verhardingen en het opruimen van zwerfvuil kunnen we uit handen nemen.

Goed om te weten, we beschikken over milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen en machines die voldoen aan de laatste eisen.

Erica Tuinen kies je omdat...

We met een vakbekwaam team, dat op de hoogte is van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen, jouw tuin aanleggen en verzorgen;

Het belangrijkste voor ons is dat je plezier beleeft aan je tuin of buitenruimte;

We alles uit handen nemen en werken met onze eigen specialisten. Zo heb je maar een aanspreekpunt.

Meer Tuin Inspiratie?

Ons team

 • henry mulders dutch quality gardens erica tuinen

  Henry Mulders

 • tom jacobs dutch quality gardens erica tuinen

  Tom Jacobs

 • bart geurts dutch quality gardens erica tuinen

  Bart Geurts

 • giel louvet dutch quality gardens erica tuinen

  Giel Louvet

 • jelco timmermans dutch quality gardens erica tuinen

  Jelco Timmermans

 • joep litjens dutch quality gardens erica tuinen

  Joep Litjens

 • jules laureijs dutch quality gardens erica tuinen

  Jules Laureijs

 • mathijs ter woord dutch quality gardens erica tuinen

  Mathijs ter Woord

 • puk zelis dutch quality gardens erica tuinen

  Puk Zelis

 • robert willemsen dutch quality gardens erica tuinen

  Robert Willemsen

 • chantal van dijnen dutch quality gardens erica tuinen

  Chantal van Dijnen

 • wesley raaymakers dutch quality gardens erica tuinen

  Wesley Raaymakers

 • ralf hendrix dutch quality gardens erica tuinen

  Ralf Hendrix

 • daan gloudemans dutch quality gardens erica tuinen

  Daan Gloudemans

 • daan vervoort dutch quality gardens erica tuinen

  Daan Vervoort

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Erica Tuinen

Hofweg 6B
5966 NG America

Tom: 06 - 24 221 647
Henry: 06 - 22 132 870

Deze hovenier in America (Limburg) is o.a. actief in en rondom: Deurne, Horst aan de Maas, Panningen, Venlo en Venray.