Skip to content

Tuinontwerp laten maken

Onze creativiteit zal je verbazen

Een mooie tuin is meer dan een verzameling van planten en materialen. Een goed tuinontwerp houdt daar rekening mee. Rekening met de ligging, hoogtes, bodemsoort, planten en het soort tuin.

Welke elementen zijn er al aanwezig, hoe betrek je de tuin bij de woning en omgeving? Welke eisen en wensen heb je? Met het juiste ontwerp creëer je magie in de tuin.

Wat je ook zoekt in een tuin, bespreek jouw wensen en ideeën met een hovenier bij jou in de buurt en laat je verassen door hun creativiteit en expertise.

Direct het juiste plaatje

met een creatief tuinontwerp

Of je nu al ideeën hebt of juist inspiratie zoekt, elk tuinontwerp creëert keer op keer een vlaag van verbazing.

Omdat wij alles weten over de planten, de beste materialen en het slim inrichten van een tuin weten we ook van jouw tuin iets moois te maken.

Met een goed tuinontwerp verzeker je jezelf van het juiste resultaat. Want zeg nu zelf, is het niet prettig om, voordat je begint met de aanleg van je tuin, het eindresultaat al voor je te zien?

Binnen het tuinontwerp gaan we verder dan een mooie schets. Wat zijn je wensen, met welke eisen, grondsoorten en groottes moeten we rekening houden?

Hoe maken we het meest efficiënt gebruik van de ruimte, welke planten en materialen passen het beste en hoe houden we al bij de tuinaanleg rekening met het onderhoud?

Een tuinontwerp die rekening houdt met het onderhoud

Welke tuin en welk tuinontwerp je ook hebt, elke tuin heeft onderhoud nodig. Door al in het tuinontwerp rekening te houden met het onderhoud, voorkom je vervelende ergernissen achteraf. Je wilt er toch niet aan denken dat je straks een prachtige tuin hebt, die amper te onderhouden is?

De keuze voor materialen, de inrichting en het soort planten bepaalt voor een groot gedeelte de mate van het benodigd onderhoud. Het is aan jou de keuze hoeveel onderhoud je tuin mag kosten, het is aan ons om het tuinontwerp daar feilloos op aan te sluiten.

Geef je tuinontwerp iets extra’s

Bij een tuinontwerp bieden wij een voorstelling van de perfecte tuin. Een tuin die zo is ontworpen en ingericht, dat het feilloos aansluit bij al jouw wensen. Maar waarom stoppen bij het tuinontwerp als je ook voor het complete plaatje kunt gaan?

Een tuinontwerp met beplantingsplan

De planten bepalen de sfeer van de tuin. Door naast het tuinontwerp direct aandacht te schenken aan het beplantingsplan weet je niet alleen hoe de tuin er straks uitziet, maar ook welke beplanting je daarvoor nodig hebt.

Met het beplantingsplan krijg jij inzicht in het soort planten, de aantallen en samen met het tuinontwerp ook de juiste plaats voor de planten.

Tuin inspiratie

Voorbeelden van eerder ontworpen tuinen

Elk jaar ontwerpen we weer nieuwe tuinen. Van kleine tot grote tuinen, van voor- tot achtertuinen en van een tuin bij een woning tot een tuin op kantoor.

Wil jij een idee krijgen van onze creativiteit?

Onze ontwerp tarieven

De tarieven kunnen per Dutch Quality Garden Hovenier verschillen. Deze verschillen kunnen ontstaan door de manier van werken, de reisafstand, het aantal benodigde overlegmomenten, etc.

´Vanaf´ tarieven voor een ontwerpplan door Dutch Quality Gardens Hoveniers in 2019:

  • € 460,- tuinoppervlakte van 0 - 100 m²
  • € 575,- tuinoppervlakte van 100 - 200 m²
  • € 670,- tuinoppervlakte van 200 - 400 m²
  • € 760,- tuinoppervlakte van 400 - 800 m²
  • € 850,- tuinoppervlakte van 800 - 1.000 m²
  • kosten op aanvraag bij tuinoppervlakte groter dan 1.000m²

Een ontwerpplan geeft meestal geen gedetailleerde informatie over de beplanting. Wil je ook een goed en gedetailleerd beplantingsplan laten maken dan kun je als indicatie daarvoor eveneens bovenstaande tarieven hanteren.

Let op: Dit zijn indicatieve tarieven!

Klaar om je te verbazen met een prachtig tuinontwerp?

Voorkom teleurstellingen, onnodige kostenposten en laat je verbazen met de creatiefste ideeën door een hovenier bij jou in de buurt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.