3D tuinontwerp

Het beste beeld bij je tuin

Wanneer je een 2D tuinontwerp hebt laten maken, krijg je al een goed idee van je toekomstige tuin. Toch kan het lastig zijn om je in te beelden hoe hoog de beplanting wordt, hoe de buitenruimte aanvoelt en wat goede verlichting doet wanneer het donker begint te worden.

Door een 3D ontwerp te laten maken, krijg je het beste gevoel bij de tuin. Je loopt als het ware zelf door de tuin heen. Overdag en wanneer het donker is.

Benieuwd hoe dat eruitziet? Op deze pagina vind je meerdere voorbeelden.

3D tuinontwerp

Het beste beeld bij je tuin

Wanneer je een 2D tuinontwerp hebt laten maken, krijg je al een goed idee van je toekomstige tuin. Toch kan het lastig zijn om je in te beelden hoe hoog de beplanting wordt, hoe de buitenruimte aanvoelt en wat goede verlichting doet wanneer het donker begint te worden.

Door een 3D ontwerp te laten maken, krijg je het beste gevoel bij de tuin. Je loopt als het ware zelf door de tuin heen. Overdag en wanneer het donker is.

Benieuwd hoe dat eruitziet? Op deze pagina vind je meerdere voorbeelden.

Wanneer kies je voor een 3D tuinontwerp?

Een 3D tuinontwerp is net dat stapje extra. Je loopt digitaal rond in je nieuwe tuin en krijgt het beste beeld van de indeling en het beplantingsplan. Verlichting in je tuin meenemen? Dan zie je ook hoe jouw tuin wordt wanneer het donker is.

Wanneer je een 3D tuinontwerp hebt laten maken, kunnen we je tuin voor de laatste keer controleren. Misschien wil je toch nog iets veranderen aan het ontwerp? Ben je helemaal tevreden? Dan kunnen we met een gerust hart beginnen met het aanleggen van je tuin.

De voordelen van een 3D tuinontwerp

  • Je krijgt een compleet en realistisch beeld van je tuin;
  • De verhoudingen komen tot leven. Je ziet precies hoe hoog alles wordt en hoe het in verhouding staat tot elkaar;
  • Het is een goede controle om bij je tuinontwerp de puntjes op de i te zetten;
  • Je krijgt meer inzicht in de gebruikte materialen en de kleuren.

Een 3D tuinontwerp laten maken?

Wil jij je tuinontwerp ook écht ervaren? Neem dan contact met ons op over het maken van een 3D tuinontwerp of vind een hovenier bij jou in de buurt.

Inspiratie

Om te ervaren wat je kunt verwachten van een 3D tuinontwerp, hebben we hieronder een aantal eerder gemaakte ontwerpen geplaatst. Van een sfeervolle achtertuin met kastanjepaaltjes als afscheiding tot een bosrijke villatuin met zwembad.

Ervaar wat het 3D ontwerp met je doet.

Strakke, robuuste tuin bij moderne villa

Deze strak vormgegeven tuin is voorzien van diverse meerstammige bomen, uitbundige beplanting en een watermuur als echte eyecatcher.

Binnen de tuin zie je stoere betonnen elementen (heipalen) terug en grote Oud Hollandse betonplaten. De tuinpaden zijn van Flachkorn en opgesloten met gezette profielen van Cortenstaal.

Lange eucalyptushouten palen zorgen voor breking van het zicht op de omliggende bebouwing. De gewenste privacy wordt ook deels verkregen door wanden van steenkorven.

Bostuin met natuurlijke vijver

Met de juiste keuze in bomen, hagen, heesters en beplanting ontstaat de bosrijke sfeer in de tuin.

Met groen is privacy gecreëerd, er is ook een afwisselend beeld in bloeikleuren, bloeitijden en bladstructuren. Dit is een tuinomgeving die de moeite waard is om naar te kijken, maar ook zeker om in te verblijven.

De vijver in combinatie met de stapstenen, de vlonder en het waterelement met waterschalen zijn de blikvanger centraal in de tuin. Water leeft altijd: het beweegt, het maakt geluid en trekt vogels, reptielen en insecten.

Het verhoogde terras met daarbij het moderne Trendhout buitenverblijf vormen een luxe plek om te ontspannen.

Sfeervolle familietuin

Een gezellige tuin met een gevarieerde en kleurrijke beplanting, omzoomd met strak geknipte hagen voor voldoende privacy.

Het hele gezin kan ruim plaatsnemen onder de overkapping, waar een haardvuur in de avonduren zorgt voor extra sfeer.

Het grote gazon en de verschillende speeltoestellen maken de tuin ook voor de kinderen een fijne plek om te verblijven.

’s Avonds zorgen lichten kleine richtspots de (meerstammige) bomen en wuivende bamboegroepen aan.

Organische, groene tuin rondom moderne woning

Een aantal beeldbepalende bomen en beplanting zorgen voor een vriendelijk en natuurlijk sfeerbeeld in de tuin.

Beide taluds zijn erg zichtbaar in de tuin. Het ene talud is voorzien van een prachtige trappartij van Cortenstaal. Het andere talud krijgt een meer natuurlijk karakter en is te betreden via grote zwerfkeien.

De organische vormen van het gazon en de beplanting zijn de verbindende factor in de tuin. De invulling van de beplanting zal zorgen voor eenheid en rust binnen het totaalbeeld.

Vergroening schoolplein Cuijk

In Cuijk hebben we een saai schoolplein een stuk aantrekkelijke gemaakt met het aanbrengen van bomen en weelderige borders. In de aanwezige verharding van betonplaten en in het bestaande gazon zijn nieuwe groene elementen gemaakt.

Door de borders verhoogd aan te brengen en door te kiezen voor een gevarieerde en weelderige beplanting, werd het saaie karakter nog eens extra doorbroken.

Sommige leerlingen werden hier zo enthousiast van dat zij hebben meegeholpen bij de aanplant van de nieuwe borders.

Sfeervolle achtertuin

Een gezellige familietuin met pergola, hangstoelen en een gazon.

De ovale vorm van het gazon geeft de route aan naar achteren en benadrukt de lengte van de tuin. Met kastanjepaaltjes zijn er twee 'muurtjes' gemaakt, zodat de borders worden afgescheiden van het gazon.

Met de toepassing van kastanjehouten pergola’s ontstaat er een nonchalante sfeer. Er kunnen klimplanten tegen groeien en hangstoelen aan hangen.

Bosrijke villatuin

Een moderne villatuin die als een luxe oase past in de glooiende bosrijke omgeving.

De strakke vormgeving van de terrassen van keramische tegels en Padouk buitenparket, zwevende trappartijen van grote betonplaten en het zwembad wordt gecombineerd met ‘losse’ borders. Diverse witte keermuren en Cortenstalen randen zorgen voor de opvang van hoogteverschillen in de tuin. Een uitgekiende beplanting met bamboes, Rhododendron- en Ilexvormen en de vele bomen zorgen voor de perfecte balans. Het grote gazon en de verschillende speelplekken maken de tuin ook voor de kinderen een fijne plek om te verblijven. De tuin lijkt op een natuurlijk wijze over te gaan in het omliggende bos.

Moderne achtertuin

Een stoere, sfeervolle achtertuin. De beplanting is afwisselend met losse siergrassen, strakke hagen en kleurrijke borders.

De vlonder met de tuinmuur heeft een luxe uitstraling en vormt een prachtige zitplaats in de tuin. In de muur zijn vensters gemaakt, welke zijn verlicht. Dit zorgt voor een mooi effect en extra diepte werking.

Een robuuste pergola met Douglaspalen en een klimplant zorgen voor ‘hoogte’ in de tuin en omsluit het terrasgedeelte.

Twee verhoogde plantvakken met daarin twee kleine bomen vormen twee extra zitelementen in de tuin.

Hoektuin met uitbundige beplanting

Met dit plan ontstaat een compleet nieuwe ‘hoektuin’ met privacy op de terrassen, een groene afscheiding en veel beplanting.

Een slingerpaadje van gebakken stenen zorgt voor een speels looppad door de plantvakken.

Door Taxushaagjes te plaatsen realiseren we een vakverdeling (of coulissen werking) in de tuin. Je komt van het ene in het andere gedeelte van de tuin. De pergola met o.a. Blauwe regen is dan juist weer de verbinding in de gehele tuin.

Een bankje, gemaakt van aanwezige materialen is een creatieve zitplaats in de tuin.

Luxe achtertuin in Balinese stijl

De Balinese stijl komt tot uiting in het toepassen van bamboehout, ruwe kastanje palen en bamboe als beplanting. Wist je dat bamboe een zeer duurzame vervanger is voor tropisch hardhout?

De relaxhoek met jacuzzi ademt een luxe sfeer, waarbij de jacuzzi met bankjes rondom bereikbaar is. Een haag van bamboe en een pergola met robuuste palen en klimplanten geven sfeer aan de tuin, door dienst te doen als afscheiding. De relaxhoek wordt knusser en er ontstaan doorkijkjes in de tuin.

Moderne tuin met opvallende waterpartij

Een moderne tuin waarbij de waterpartij, met opvallende witte muur, en terrassen echte blikvangers zijn.

Er zijn grote, keramische tegels voor de traptreden, paden en het terras gebruikt.

Het terras achterin de tuin is voorzien van vlonders. Met de toevoeging van een vaste bank en een houten wand krijgt dit terras een warme, moderne uitstraling. Twee zwarte pergola’s versterken het moderne beeld van de tuin.

Meer 3D tuinontwerpen

Een 3D tuinontwerp laten maken?
Neem contact met ons op