Dutch Quality Gardens

Voor het optimale tuingevoel

Een mooie tuin is meer dan een verzameling planten en materialen. Het optimale tuingevoel doet iets met mensen. Hoe klein of groot de tuin ook is, elke Dutch Quality Gardens hovenier zal er een waar kunstwerk van maken.

Vanuit gezamenlijke kennis, liefde en passie voor groen leggen de leden van Dutch Quality Gardens de lat steeds hoger.

Dutch Quality Gardens

Voor het optimale tuingevoel

Een mooie tuin is meer dan een verzameling planten en materialen. Het optimale tuingevoel doet iets met mensen. Hoe klein of groot de tuin ook is, elke Dutch Quality Gardens hovenier zal er een waar kunstwerk van maken.

Vanuit gezamenlijke kennis, liefde en passie voor groen leggen de leden van Dutch Quality Gardens de lat steeds hoger.

Onze denk- en werkwijze

Wil je een tuin aanleggen als een verlengde van jouw woning of een bedrijfstuin die de juiste uitstraling biedt voor je bedrijf?

Welke wensen je ook hebt, een nieuwe tuin begint met een gedegen plan. Een sprekend tuinontwerp en een duidelijk plan van aanpak.

Kies je voor Dutch Quality Gardens dan kies je voor duidelijkheid. Duidelijkheid in de verwachte aanpak, de duur en de kosten. Zo voorkom je onnodige kostenposten en vervelende verrassingen achteraf.

Met onze garanties en het onderhoudsadvies blijf je profiteren van onze expertise, ook nadat de tuin is aangelegd.

Zo zorgen we samen voor het ultieme tuingevoel.

Waarom kiezen voor Dutch Quality Gardens?

Hoe groot een hoveniersbedrijf ook is en hoe lang het ook bestaat, het is onmogelijk om altijd op de hoogte zijn van alle nieuwe technieken, materialen en innovaties.

Dutch Quality Gardens is de enige speler in Nederland die zoveel hoveniers bij elkaar heeft gebracht en alle kennis en expertise heeft gebundeld.

Elke hovenier deelt haar kennis onder de leden, staat open voor extra scholing en wordt niet alleen door ons streng getoetst, maar vooral door alle opdrachtgevers.

Het resultaat?

Elke hovenier dient haar beloofde kwaliteit waar te maken en dat resultaat zien we terug in de evaluaties.

Met bijna 800 evaluaties scoren de hoveniers gemiddeld een 9,3 op klanttevredenheid.

Garanties die we jou bieden

Dutch Quality Gardens stelt de voorwaarde dat iedere hovenier lid is van de VHG. Gecombineerd met de strenge toelatingseisen die gesteld worden aan de aangesloten hoveniers vormt dit voor jou de zekerheid dat je jouw opdracht uit handen geeft aan een betrouwbare partij.

Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Alle Dutch Quality Gardens hoveniers zijn aangesloten bij de VHG, wat zijn jouw voordelen?

  • Je kunt rekenen op deskundig advies, een vakkundig aangelegde of gerenoveerde tuin en planmatig onderhoud;
  • Indien nodig kun je gebruik maken van nakomingsgarantie*;
  • Professionaliteit is gegarandeerd. De hovenier is goed verzekerd tegen bedrijfsaansprakelijkheid, is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, past de CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland correct toe en past de algemene consumentenvoorwaarden van de VHG toe;
  • Is er een fout gemaakt of sprake van schade? De algemene consumentenvoorwaarden geven je de garantie dat dit wordt hersteld.

Dutch Quality Gardens hoveniers, net dat stapje extra

Wanneer een hovenier VHG lid is, is dit de eerste stap die jou laat zien dat je een betrouwbare hovenier voor je hebt. Dutch Quality Gardens gaat echter nog een stapje verder en test de hovenier op onderstaande aspecten:

  • Vakbekwaam - Hoe is de vakbekwaamheid van het bedrijf gewaarborgd? Voordat een hoveniersbedrijf zich kan aansluiten bij Dutch Quality Gardens moet minimaal 30% van het personeel allround hovenier zijn;
  • Het traject - Hoe loopt het traject van ontwerp tot oplevering? Gaat de hovenier goed om met o.a. de opdrachtbevestiging, meer- en minderwerk en klachtenafhandeling?;
  • Beoordelingen - Klantbeoordelingen worden doorgelopen en gecheckt;
  • Bedrijfsonderzoek - Een uitgebreid bedrijfsonderzoek wordt uitgevoerd. Hierbij worden 10 projecten (niet ouder dan drie jaar) onder de loep genomen. Is het helder wat de klant mag verwachten en is het eindresultaat in orde?;
  • Bereikbaar - De bereikbaarheid van het bedrijf moet goed zijn. De hovenier is telefonisch en per e-mail goed te bereiken.

* Nakomingsgarantie VHG
VHG-leden zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds Groen. Dit fonds staat tot € 10.000,- borg voor de nakoming van de uitspraken van de Geschillencommissie Groen door leden van Branchevereniging VHG.

Er zijn bepaalde situaties waarin de Stichting Garantiefonds Groen geen nakomingsgarantie verschaft. Bijvoorbeeld wanneer het VHG-lid failliet is verklaard voordat de Geschillencommissie Groen het geschil in behandeling heeft genomen. Je leest hier meer over in de Algemene Consumentenvoorwaarden (artikel 19.2).