Skip to content

Dutch Quality Gardens

Voor het optimale tuingevoel

Over Dutch Quality Gardens

Er zijn in Nederland meer dan 10.000 hoveniersbedrijven en ontwerpbureaus. Lang niet elk bedrijf is in staat om de tuin te creëren waar de opdrachtgever op rekent.

We kunnen doen alsof dat niet ons probleem is, maar dat willen we niet.

We willen niets liever dan dat zoveel mogelijk mensen gelukkig worden in hun tuin. Dat is goed voor hun welbevinden, voor hun gezondheid, voor de branche en uiteindelijk voor ons allemaal. Niemand zou de zo belangrijke toegevoegde waarde van zijn of haar tuin mogen missen. Dat is onze insteek en als je voor ons kiest, mag je er volledig op vertrouwen dat we daar ook in jouw individuele situatie voor gaan zorgen.

Als Dutch Quality Gardens hoveniers delen we onze passie, onze kennis en kunde met leden uit ons collectief.

Onze denk- & werkwijze

Een nieuwe tuin of tuinrenovatie is een prachtig proces. Voor de ondernemer is creëren het leukste wat er is en dan hoeft heus niet meteen de hele tuin op de schop. We vinden het juist fantastisch om met relatief kleine ingrepen maximaal resultaat te behalen. We hanteren van nature een duurzame aanpak en kiezen bij alles voor kwalitatieve materialen.

Een nieuwe tuin of verandering begint altijd met een gedegen plan. Een sprekend tuinontwerp of inzichtelijke schets is daarbij een vanzelfsprekend uitgangspunt. Je hebt nooit teveel ideeën, maar in jouw belang willen we er wel ook zelf graag in geloven.

Als in het ontwerp al jouw ideeën en wensen zijn vertaald en je jezelf helemaal kunt vinden in het geschetste plaatje, maken we graag een overzichtelijke offerte voor de aanleg.

De offerte laat alle werkzaamheden op onderdelen zien zodat ook gekozen kan worden voor alternatieven qua materiaal en/of aanpak. Juist dan komt onze ervaring en creativiteit goed van pas.

We nemen de uitvoering graag ter hand nadat we met jou alle werkzaamheden, leveringen en de tijdsplanning hebben doorgenomen en vastgesteld.

De aanleg- of renovatieperiode ligt vast. Hooguit het weer zou ons parten kunnen spelen. Onze medewerkers laten de tuin zienderogen groeien en geven graag tekst en uitleg.

Als de werkzaamheden zijn afgerond en alle puntjes op de i gezet zijn, nemen we alles nog eens met je door en geven we graag tips voor de verzorging; je ontvangt de nodige garanties op constructies, materialen en groei.

We houden jouw tuin en jouw gevoel hierbij uiteraard in de gaten. Ook als je het onderhoud zelf ter hand wilt nemen en ons hooguit voor incidentele klussen wilt inschakelen.

We wensen je heel veel plezier met jouw tuin en vinden het geweldig om er een steentje aan te hebben mogen bijdragen!

Waarom je voor ons kiest

De aanleg of renovatie van een tuin is een geweldig proces dat uiteindelijk uitmondt in de tuin van jouw dromen.

Het kiezen van een Dutch Quality Gardens hovenier als partner bij dat proces heeft voordelen. Op de eerste plaats weten we waar we over praten. We hebben de nodige ervaring en hebben geleerd om de verschillende stadia allemaal voldoende tijd en inhoud te geven. Door onze samenwerking met aangesloten leveranciers, kwekers en specialisten kunnen we je niet alleen de meest geëigende technieken en materialen laten zien en ervaren, maar kunnen we je ook laten profiteren van alle knowhow en betrokkenheid die zij aan ons en jou willen geven. Het platform van Dutch Quality Gardens staat op voorhand garant voor een kwaliteitsproduct. Onze hoveniers zijn vooraf aan keuringen en toetsingen in de praktijk onderworpen alvorens wij onze naam aan hen verbinden.

We zijn het gewend om onze diensten en betrokkenheid af te stemmen op de behoefte van jouw kant. Nooit gaat het om snel financieel gewin, maar altijd staat de band met jou en jouw tuin centraal. Delen van de tuinaanleg zelf ter hand nemen, is bijvoorbeeld geen enkel probleem. We willen je ook graag blijven inspireren en boeien, zo lang je er behoefte aan hebt. Dat begint bij het ontwerp, maar ook na de aanleg blijf je desgewenst lid van de club met elk seizoen gratis toegespitste informatie en tuinnieuws. 

We realiseren ons hoe lang een boom er over doet om groot te worden. We respecteren daarom niet alleen alle waardevolle, bestaande elementen in jouw tuin, maar kiezen er ook voor om je zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te laten genieten van een volwaardige tuin. Niet met kunstgrepen t.a.v. van bodem, van onkruid of snelgroeiende beplanting, maar met terechte keuzes voor bodemverbetering, voor een doordacht beplantingsplan en tijdloze materialen in duurzame constructies.

Een tuin is zo duur als je zelf wilt, maar welke keuze er ook gemaakt wordt, altijd moet de kosten-baten analyse in evenwicht zijn en nooit moet je het gevoel krijgen in een te dure tuin te zitten of een tuinhuis te hebben gekocht dat je niet brengt wat er op basis van de prijs van verwacht mocht worden. Dutch Quality Gardens hoveniers staan per saldo voor een betaalbare kwaliteitstuin.

Uiteindelijk is het welslagen van een tuin in wording een kwestie van communicatie… inzichtelijke keuzes tijdens de inspiratie… een duidelijk leesbaar ontwerp, een alles omschrijvende offerte en op elke vraag een duidelijk antwoord. Ook als er wordt gewerkt bij een temperatuur boven de 25 ⁰ of bij veel regen in het najaar, communiceren is nooit een eenzijdig verhaal. De kunst van het luisteren is vaak groter dan die van vertellen. Door onze ervaring, maar ook door het corrigerend vermogen van onze collega’s en partners op het Dutch Quality Gardens platform mag je vertrouwen op een gesprekspartner naar jouw hart.

Jij staat voorop

Een tuin geeft pas het goede gevoel als voldaan is aan een aantal regels. In samenwerking met de aangesloten hoveniers hebben we die regels teruggebracht tot de 4 basisvoorwaarden voor het beste tuingevoel. Als daarmee de basis is gelegd, is het belangrijk dat jouw tuin ook zoveel mogelijk jouw karakter heeft. Jouw voorkeur voor kleur, jouw gevoel voor humor, jouw passie voor de natuur en bijvoorbeeld jouw ambities qua duurzaamheid.

Het wordingsproces van jouw tuin luistert nauw, maar is voor ons tegelijkertijd een heerlijke uitdaging.
We maken graag mooie dingen, we houden van open communicatie en directe lijnen. We werken het liefst met duurzame producten en kiezen per saldo voor een logische en efficiënte aanpak.

Bij alles staat het beste tuingevoel centraal. Alles draait om jouw ideeën en wensen. Je mag van ons verwachten dat wij die vervolgens optimaal gaan vertalen in de praktijk.

Het spreekt voor zich dat onze creativiteit en flexibiliteit helpt om één en ander te laten aansluiten bij jouw budget, bij jouw planning en misschien wel het allerbelangrijkste bij de door jou te besteden zorgtijd.

Onze ontwerp tarieven

De tarieven kunnen per Dutch Quality Garden Hovenier verschillen. Deze verschillen kunnen ontstaan door de manier van werken, de reisafstand, het aantal benodigde overlegmomenten, etc.

´Vanaf´ tarieven voor een ontwerpplan door Dutch Quality Gardens Hoveniers in 2019:

  • € 460,- tuinoppervlakte van 0 - 100 m²
  • € 575,- tuinoppervlakte van 100 - 200 m²
  • € 670,- tuinoppervlakte van 200 - 400 m²
  • € 760,- tuinoppervlakte van 400 - 800 m²
  • € 850,- tuinoppervlakte van 800 - 1.000 m²
  • kosten op aanvraag bij tuinoppervlakte groter dan 1.000m²

Een ontwerpplan geeft meestal geen gedetailleerde informatie over de beplanting. Wil je ook een goed en gedetailleerd beplantingsplan laten maken dan kun je als indicatie daarvoor eveneens bovenstaande tarieven hanteren.

Let op: Dit zijn indicatieve tarieven!

Alleen de meest vakbekwame en gedreven hoveniers zijn geselecteerd;

Dutch Quality Gardens bevestigt hun kwaliteit en bewaakt hun werkwijze;

Innovatie en creativiteit zijn basisingrediënten voor de realisatie van hun duurzame tuinen.