Tuin inspiratie

Moderne tuin met watertafel

Een moderne tuin met strakke belijning en chique elementen. Naast fraaie beplanting zie je o.a. een strakke watertafel terug, LED-tuinverlichting, een moderne veranda en diverse terrassen en paden.

Kortom, een tuin met alles erop en eraan om écht te genieten.

Op deze pagina bekijk je alle foto's van de tuin, een interview met de eigenaresse én je ontdekt meer informatie over de opbouw en gebruikte materialen.

Deze tuin is aangelegd door Mocking Hoveniers.

Play Video

Meer over deze tuin

De tuin is opgebouwd uit rechte lijnen en vlakken die in verhouding zijn met het woonhuis, de schuifpui en de gevels. Door het plaatsen van muurtjes, pergola's en bomen worden de zichtlijnen versterkt. Op deze manier lijkt de tuin extra groot.

De gekozen materialen passen bij de look and feel vanuit het moodboard van de opdrachtgever en geven de tuin een moderne uitstraling. Het gaat o.a. om de composieten muurtjes, het gebruik van grote tegels en de donkere schuttingen, veranda en pergola's.

De watertafel is zowel overdag als in de avond dé blikvanger in de zichtlijn vanuit de woning. Een pad van een meter breed met houtlook tegels en de twee rijen smalle Liquidambar zuilbomen versterken deze zichtlijn.

De muurtjes en pergola's zorgen voor een hoogteverschil binnen deze tuin. Doordat er doorkijkjes ontstaan, creëren we dieptewerking.

Rechtsachter in de tuin hebben we een hoge witte voorzetwand geplaatst met vensters. Dit ontneemt het zicht op de schutting en zorgt voor een mooi uitzicht vanuit de woning.

De beplanting en bomen in de ruime plantvakken vormen de aankleding van de tuin en verzachten de harde, rechte lijnen. Op deze manier combineren we een strakke moderne tuin met weelderig groen.

De volgende materialen zijn verwerkt in deze tuin:

 1. Tegelkeuze is 60 PLUS Soft Comfort Ivory, 40x80cm
 2. SCHELLEVIS tegels en blokken in de kleur: Taupe
 3. Watertafel ADEZZ
 4. Veranda model Verona van TRENDHOUT
 5.  Zuilvorm bomen Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhoutte’ (Amberbomen)
 6. Zwarte pergola’s van Douglashout
 7. Zwarte schutting van Zweeds rabat, Douglashout
 8. Tuinmuur LUXCOM met vensters
 9. Zitmuurtjes LUXCOM
 10. Japans split JVERNOOY
 11. Cornus kousa ‘Milky Way’

Meer inspiratie nodig? Bekijk de andere tuin ideeën.

Enthousiast?

Enthousiast over deze tuin? Laat je verbazen door de creativiteit van onze hoveniers.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen?