Engelse cottage tuin met een Franse slag

Ze komen steeds voorbij.. van die geweldig mooie huizen met grote tuinen. Het programma ‘Binnenstebuiten’ geeft iedereen een inkijkje in bijvoorbeeld een Engelse cottagetuin met Franse slag.

Plaats een uitnodigend zitgedeelte in je voortuin

De reportages in het tv-programma lijken een beetje op de prachtige beeldverslagen van weleer in de Libelles, VT Wonen's en Landleven. Lenette van Dongen maakte er al een schitterende conference over.. Het verschil tussen een droomtuin en de praktijk is helaas levensgroot.

Wij als Dutch Quality Gardens begrijpen de frustratie die ontstaat als een droom niet wordt waargemaakt of veel te veel inspanning kost. Het heeft alles te maken met een nuchtere afweging van de kansen in combinatie met de benodigde tijdsbesteding. Te vaak wordt er aan voorbij gegaan dat een tuin nu eenmaal tijd kost. Je kunt het weliswaar een heel eind regisseren, maar er blijft altijd een bepaalde hoeveelheid werk vereist. De mooie reportages hebben nog een ander scherp kantje. Het zijn momentopnames in tuinen die er de rest van het jaar vaak net even anders uit zien. Een beetje net als de tuinen in Rob’s grote tuinverbouwing, ook daar moet je na weken of nog liever een paar jaar eens gaan kijken. Het voordeel van Rob’s grote tuinverbouwing is wel de grootte. Het zijn tuinen zoals veel mensen die hebben. Tuinoppervlaktes als in Binnenstebuiten zijn voor de meesten niet bereikbaar toch? We pleiten bij welke tuin dan ook voor een realistisch beeld van de mogelijkheden in combinatie met de daarvoor vereiste tijdsbesteding. Je zult zien dat veel dromen dan alsnog uitkomen.

engelse_cottage_tuin_met_een_franse_slag

Laat een reactie achter