Tuin inspiratie

Moderne tuin in diagonalen

Ter voorbereiding op de aanlegwerkzaamheden is eerst het grondwerk uitgevoerd. Met behulp van een mini-kraan en rupsdumper is zwarte grond afgevoerd en vulzand aangevoerd. De hemelwaterafvoer van de schuur en een RVS put onder de buitenkraan is doorgetrokken naar de hemelwaterafvoer van de woning.

Vervolgens hebben we als eerste de verhoogde plantenborder van Wallblocks 15 x 15 x 60 cm NEW antraciet geplaatst. Deze diende als basis van de diagonale vlakverdeling in de tuin. Nu kon de vlakverdeling verder worden uitgezet. De pergola in de border is gemaakt van Douglaspalen 12 x 12 cm en zorgt voor de hoogte- en dieptewerking in de tuin.

De bestrating wordt uitgevoerd met de tegel Axenta Premium Plata gris 60 x 60 x 4 cm en de BKK-klinker Tremico in de kleur antraciet, waardoor een moderne uitstraling wordt gecreëerd. De tegels zijn na het leggen ingevoegd met Aqua XP twee componenten voegmiddel in de kleur Basalt.

Ook is er rekening gehouden met de afvalcontainers. Door een soort milieustraat te creëren achter Hedera schermen verdwijnen de lelijke containers uit het zicht en kan er optimaal worden genoten van de tuin.

In de voortuin laten we de diagonale ontwerplijn terugkomen door de tuin te verdelen in twee gedeelten. Inloop wordt voorkomen door dichte beukenhagen. De overstortput op de erfgrens wordt ingekaderd door betonbanden met een uitloop naar het trottoir. Stapstenen voor het keukenraam zorgen voor toegankelijkheid en de sierappels zorgen voor dieptewerking.

Als laatste komt er onderhoudsvriendelijke beplanting in de borders.

Enthousiast?

Enthousiast over deze tuin? Laat je verbazen door de creativiteit van onze hoveniers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen?