Tuin inspiratie

Levensloop bestendige tuin

De term levensloopbestendig wordt steeds vaker gebruikt als het om woningen gaat. In een levensbestendige woning kunnen heel gemakkelijk voorzieningen worden aangebracht die het mogelijk maken om te blijven wonen in de huidige woning als de bewoners in de toekomst minder goed ter been zijn door ouderdom of een handicap.

Deze tuin is aangelegd door Eshuis Hoveniers.

We zien vaak dat een woning wordt geoptimaliseerd / aangepast om er zolang mogelijk in te kunnen blijven wonen. De tuin wordt regelmatig vergeten mee te nemen in het concept ‘Levensloopbestendig Wonen’.

Onlangs heb we een tuin aangelegd die op de toekomst is voorbereid. Mevrouw is ondertussen rond de 60 en merkt dat het teveel tijd en moeite kost om de tuin spic en span te houden. Ook staat er een flinke boom in de achtertuin die slecht is geworden en verwijderd moet worden. Diverse bielzen zien er niet meer fraai uit en de schutting is aan vervanging toe. De hoogste tijd om de tuin aan te pakken en levensloopbestendig te maken. Mevrouw wil graag nog jaren blijven wonen waar ze nu woont!

In de tuin is een vijver aanwezig, deze blijft samen met de prachtige klimhortensia (Hydrangea Petiolaris) tegen het schuurtje gehandhaafd. De borderranden worden opgebouwd uit antracietkleurige walblocks, zo wordt er een strakke uitvoering gecreëerd, die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Alle beplanting komt iets hoger te staan en blijft keurig op zijn plaats. Voor de bestrating maken we gebruik van grijze betontegels van 50 x 50 cm, met daarin drie vakken van antraciet kleurige betontegels van 30 x 30 cm. Dit zorgt voor een speelse onderbreking en de bestrating blijft wel gemakkelijk te onderhouden. Duurzame waterafvoer is gegarandeerd door middel van de lijngoten. Er komen geen afstapjes of verhogingen in het straatwerk. Zo kan mevrouw nog jaren van haar tuin blijven genieten!

Enthousiast?

Enthousiast over deze tuin? Laat je verbazen door de creativiteit van onze hoveniers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen?