Tuin inspiratie

Landelijke tuin

Bij de aanleg van deze bostuin zijn de stammen van de gevelde bomen gebruikt om de grondopvang te maken. Een grote natuurlijke vijver was een grote wens. Uitgangspunten voor deze bostuin:

  • Aansluiten bij de bestaande tuin;
  • Grote natuurlijke vijver;
  • Hergebruik van de stammen;
  • Verlichting.

Deze tuin is aangelegd door Van Ginkel Tuinspecialisten.

Vormgeving

De uitdaging in deze tuin in Bilthoven was om de bestaande lijnen door te trekken in het nieuwe gedeelte tuin. Door het vlonder in de vijver in lijn met de keukendeur te zetten wordt er een 'link' met het huis gecreëerd. Door een eilandje met drie bomen waar het gazon omheen loopt wordt er meer ruimte gemaakt.

Om in de avond niet in een 'donker gat' te kijken zijn er op diverse plaatsen led-schijnwerpers geplaatst. Deze lichten subtiel diverse plaatsen aan.

Meer inspiratie nodig? Bekijk de andere tuin ideeën.

Enthousiast?

Enthousiast over deze tuin? Laat je verbazen door de creativiteit van onze hoveniers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen?