Florack Tuinarchitectuur

Cadier en Keer

Florack Tuinarchitectuur is thuis in alle aspecten van het hoveniersvak.

In de 90+ jaar van ons bestaan staat onze handtekening onder vele honderden tuinen in Nederlands en Belgisch Limburg.

Van bescheiden voortuintjes en strakke siertuinen tot en met natuurtuinen en complete landschapsparken. Het budget van de klant bepaalt de materialenkeuze en uitvoering.

Florack Tuinarchitectuur

Cadier en Keer

Florack Tuinarchitectuur is thuis in alle aspecten van het hoveniersvak.

In de 90+ jaar van ons bestaan staat onze handtekening onder vele honderden tuinen in Nederlands en Belgisch Limburg.

Van bescheiden voortuintjes en strakke siertuinen tot en met natuurtuinen en complete landschapsparken. Het budget van de klant bepaalt de materialenkeuze en uitvoering.

dutch quality gardens klassieke tuin

Ons bedrijf

De geschiedenis van Florack Tuinarchitectuur gaat terug tot 1932. In dat jaar start Florack senior in Maastricht als een van de eerste tuinarchitecten in Zuid-Limburg. Later verzorgt hij ook de aanleg en het onderhoud.

De klantenkring is dan voornamelijk te vinden onder de meer welgestelden. In de jaren zestig verhuist Florack naar Cadier en Keer waar het bedrijf groeit tot een bloeiende onderneming met dertig werknemers, onder meer door werk voor verschillende gemeenten en instellingen.

In 1983 neemt Roy Florack het stokje over van zijn dan 73-jarige vader. Voor Roy zelf was het nooit een vraag of hij het bedrijf zou overnemen. “Dit is een schitterend vak. Geen enkele tuin is hetzelfde. Elke keer creëer je wat nieuws. Met veel klanten hebben we een vaste band opgebouwd. Op sommige plekken komen we al bijna zestig jaar. Hovenieren is ook nog eens een sociaal vak. Ik zou het niet kunnen missen.” Junior verhuist in de jaren tachtig naar de zuidrand van het dorp en concentreert zich dan vooral op de particuliere sector.

dutch quality gardens klassieke tuin met goedgevulde borders

Florack Tuinarchitectuur groeit verder

In 2016 maakt Raymond, de zoon van Roy, zijn entree binnen het bedrijf. Na 7 jaar meegewerkt te hebben om zich verder te bekwamen is Raymond per 1 januari 2023 toegetreden tot de leiding van Florack Tuinarchitectuur. Roy en Raymond gaan vanaf dat moment samen verder als vof.

Na deze mooie stap, bracht 2023 nog een verandering met zich mee. Florack Tuinarchitectuur is namelijk sinds april dat jaar aangesloten bij Dutch Quality Gardens om daarna verder te gaan onder de naam Dutch Quality Gardens, Florack Tuinarchitectuur.

Door zich aan te sluiten bij dit kwaliteitslabel, kunnen Roy en Raymond hun focus leggen op ontwikkelingen binnen de branche, hun team, gezamenlijke netwerken benutten en o.a. ontdekken hoe andere hoveniersbedrijven uitdagingen als duurzaamheid en droogte aanpakken.

Doordat randzaken uit handen worden genomen, kan Florack Tuinarchitectuur zich nog meer richten op hun klanten en het creëren van een optimaal tuingevoel.

Roy Florack is trots op zijn bedrijf. “Zeker en het is mooi om te weten dat de zaak later door mijn zoon wordt voortgezet. Zo blijft het een familiebedrijf. Het is mijn plan om de eeuw vol te maken in 2032.”

dutch quality gardens landelijke tuin met vijver

Zonder goed plan geen mooie tuin. Een nauwkeurig ontwerp ligt daarom aan de basis van elke nieuwe of te renoveren tuin. Eerst bespreken we de wensen en de financiële ruimte van de klant, vervolgens maakt onze ontwerper een gedetailleerde digitale tekening.

Het ontwerp wordt eigendom van de opdrachtgever. Hij kan ervoor kiezen om de tuin zelf aan te leggen of aan de hand van het ontwerp aan verschillende hoveniers een offerte vragen. Uiteraard voert Florack Tuinarchitectuur de werkzaamheden graag zelf uit, maar de keuze is aan de klant. Hij houdt alle mogelijke vrijheid en bepaalt zelf wie hij voor de uitvoering in de arm neemt. Daarom is een tuinontwerp bij ons niet gratis. Het is de creatieve en waardevolle basis van uw nieuwe tuin.

dutch quality gardens natuurlijke tuin

Groenaanleg - Onze hoveniers weten alles van grondwerk, beplantingen, gras en bomen. We beschikken over eigen materieel waarmee we elke tuin de gewenste vorm kunnen geven.

Verhardingen - Verhardingen zijn er in honderden soorten en prijsklassen. Asfalt, natuurstenen, betonstenen, gebakken stenen, keramische tegel en grind. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Bouwkundige elementen - Bloembakken, muurtjes, vlonders, pergola's en andere elementen van hout of steen leggen we vakkundig aan. Uiteraard leveren we ook buiteninterieur. We helpen u graag bij het uitzoeken.

(Zwem)vijvers en water - Stromend water of een (zwem)vijver geeft veel tuinen net dat beetje meer sfeer. Florack Tuinarchitectuur bouwt (zwem)vijvers in alle maten en vormen, met of zonder fonteintjes en stromend water. Ook leggen we (volautomatische) beregeningsinstallaties aan. Voor de aanleg van zwembaden werken we samen met Wellness Tuinier.

Verlichting - Verlichting is een belangrijke sfeermaker in de tuin. We leveren en installeren uit een breed scala aan armaturen.

Omheiningen en hekwerken - Ook voor omheiningen, hekwerken en poorten kunt u bij Florack Tuinarchitectuur terecht.

dutch quality gardens groene tuin met overkapping

Nazorg

Vanzelfsprekend staan wij garant voor de geleverde werkzaamheden. Wij voelen ons ook na de oplevering verantwoordelijk voor uw tuin of groenvoorziening. Voor onderhoudsadviezen kunt u altijd bij ons terecht.

Florack Tuinarchitectuur verzorgt het onderhoud van tientallen tuinen en groenvoorzieningen. Dit doen wij op basis van onze vakkennis en jarenlange ervaring.

Eerst wordt er een inventarisatie gemaakt van uw wensen en de verschillende te onderhouden elementen met bijbehorende aantallen en arealen.

Op basis van deze gegevens stellen wij vrijblijvend een gespecificeerd onderhoudsplan/-offerte samen.

Hier geldt: alle vrijheid voor de klant. Aan de hand van dit onderhoudsplan/-offerte kunt u kiezen voor het aanpassen van frequenties, of het al dan niet zelf uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.

Florack Tuinarchitectuur kiest u omdat...

We tuinen ontwerpen waarbij we naast het esthetisch aspect ook aandacht hebben voor functionaliteit en onderhoud;

Elke tuin voor ons een nieuwe uitdaging is om klanten blij te maken en het optimale tuingevoel te bezorgen;

Service en nazorg bij ons hoog in het vaandel staan;

Het ontwerpen en aanleggen van tuinen onze passie is.

Meer Tuin Inspiratie?

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Florack Tuinarchitectuur

Dorpsstraat 39
6267 AA Cadier en Keer

T: 043 - 407 12 04

 

De hovenier in Limburg is onder andere actief in de regio Maastricht, Vaals, Valkenburg, Sittard-Geleen en Heerlen.

bedrijfspand dutch quality gardens florack tuinarchitectuur