• Hoe verloopt een aanmelding?

  Als u zich aanmeldt via 'mijn hoveniersbedrijf aanmelden' dan beschouwen we dit in eerste instantie als een vrijblijvende interesse in het samenwerkingsverband Dutch Quality Gardens.

  We sturen u binnen enkele dagen een informatiepakket over het samenwerkingsverband. Welke voordelen en gebruiksmogelijkheden worden geboden en omgekeerd daarbij welke verplichtingen en criteria er zijn om aan te voldoen. Een paar dagen na verzending van onze informatie bellen we u op om ook persoonlijk toelichting te geven en eventuele vragen vanuit uw kant te beantwoorden.

  Bij blijvende interesse wordt dan een bedrijfsbezoek gepland waarbij een aantal zittende Dutch Quality Gardens hoveniers met u komen praten en uw bedrijf komen bezichtigen. Na beoordeling van hun bevindingen en terugkoppeling aan de ledencommissie wordt u uitgenodigd om toe te treden tot het samenwerkingsverband.

 • Kan iedereen Dutch Quality Gardens hovenier worden?

  In theorie kan elk hoveniersbedrijf Dutch Quality Gardens hovenier worden. In de praktijk hangt alles af van de daadwerkelijk gemeten kwaliteit en de ambities van het bedrijf. Binnen het samenwerkingsverband zijn toelatingscriteria vastgesteld en afspraken gemaakt over de werkwijze, over garantiebepalingen en de wijze waarop een deelnemend bedrijf zich zou moeten presenteren. De drijfveren van een hovenier spelen ook mee.

  De Dutch Quality Gardens hoveniers willen Nederland graag een stukje mooier maken en leveren daar graag een bijdrage aan. Ook het bemannen van adviesbalies of presentaties op beurzen behoort tot de verplichtingen die worden aangegaan. Tijdens een bedrijfsbezoek door collega-bedrijven worden allerlei zaken besproken en beoordeeld.

 • Wat is Dutch Quality Gardens?

  Dutch Quality Gardens is een samenwerkingsverband tussen een geselecteerd aantal hoveniersbedrijven en het tuinplatform De Tuinen van Appeltern. Ieder bedrijf behoudt daarbij de eigen identiteit en opereert ook zelfstandig. Door kennisdeling op tal van gebieden wordt niet alleen de eigen kwaliteit verhoogd, maar wordt ook een bijdrage geleverd aan de verbetering en verbreding van de markt. De uitwisseling van ervaringen en het gezamenlijk gebruik van o.a. marketinginstrumenten leiden tot mooiere, maar vooral ook gevoelsmatig heel aantrekkelijke resultaten.

 • Wie maakt de dienst uit binnen Dutch Quality Gardens?

  Een samenwerkingsverband floreert alleen als iedereen er toe doet en zich conformeert aan de regels die in gezamenlijkheid zijn afgesproken. De Tuinen van Appeltern is ruim 20 jaar geleden begonnen met het selecteren van een aantal creatieve, vakbekwame hoveniers.

  In het park wilde men met een gerust hart kunnen verwijzen naar gekwalificeerde hoveniers en ontwerpers die bezoekers zouden kunnen helpen bij hun tuin. Vanaf de allereerste hoveniers heeft Appeltern steeds in samenspraak het promotiebeleid, de toelatingscriteria en markt bevorderende activiteiten ontwikkeld.

  Door de jaren heen is het initiatief op tal van gebieden meer en meer bij de geselecteerde hoveniers zelf komen te liggen. Men maakt daarbij graag gebruik van het alsmaar groeiende Appeltern podium, maar ook daarbuiten vinden tal van gezamenlijke activiteiten plaats.