Over deze tuin

In Hoeven hebben we deze bijzondere ‘duotuin’ ontworpen waar twee buurfamilies met veel plezier samen gebruik van maken. Beide families hebben hun eigen domein, maar ook een gezamenlijk deel. Omdat het perceel geen standaard vorm had en de bewoners rechte lijnen en vlakken wensten, is bij het ontwerp gewerkt met rechte lijnen vanuit of evenwijdig aan de woning.

De achtertuin is met wintergroene haagrijen van Elaeagnus ebbingei opgedeeld in diverse kamers. De bolesdoorns zorgen voor aankleding van het gezamenlijke terras en geven natuurlijke schaduw. De verharding in de tuin bestaat uit mega tegels van 100×100 van MBI en grijs ardenner split.

De bloemrijke aanplanting en gezellige hoekjes zorgen voor een fijne leeftuin waar echt aan alles gedacht is, van een leuk actief speelgedeelte voor de kinderen – inclusief trampoline – tot een sfeervolle ren voor de kippen die ook nog eens voor lekkere eitjes zorgen. De aanwezige koi vijver is mooi ingepast.

De voortuin is praktisch aangelegd. Door middel van een grondkering van MBI-traptreden en stapelblokken wordt het hoogteverschil tussen woning en weg opgevangen. De brede trap voor de voordeur en wintergroene haag zorgen voor een statige entree.