Over deze tuin

In het hart van Bergen op Zoom legden we deze stadstuin aan. Een uitdagend project, omdat de tuin bovenop het dak van een parkeergarage is gesitueerd. Daarnaast wilden de bewoners een tuin van duurzame materialen met een beperkt budget. Het resultaat mag er zijn. Met een beperkte grondlaag van amper 40 cm is een uitgekiend beplantingsplan gemaakt.

In deze tuin kom je letterlijk tot rust dankzij de typisch Aziatische elementen en sferen die subtiel zijn verwerkt. In de tuin zijn louter duurzame materialen gebruikt. De schutting die een Aziatische sfeer uitstraalt, zorgt voor volop privacy, maar vooral een prettige beschutting tegen wind omdat de tuin op het dak van een gebouw is gelegen. De smalle verticale delen van de schutting zorgen voor een speels effect waardoor er veel licht binnen kan vallen. De grassen en varens gedijen uitstekend in de beperkte diepte van de grondlaag en zorgen alle seizoenen voor een weelderige begroeiing in de tuinborder en bakken. Ook het verlichtingsplan is doordacht uitgevoerd met energiezuinige verlichting en duurzaam materiaal.