Stukje natuur midden in de stad

Over deze tuin

Deze tuin moest overgaan in de omgeving, en zorgen voor voldoende privacy ten aanzien van de nieuwbouw flat aan de voorzijde van de woning.
Tevens moest er ook een mogelijkheid zijn om met een aanhangwagen de opslag van kachelhout te bereiken, welke zich achter in de tuin bevinden.
Aan de achter- en linkerzijde ligt een parkje met gazon afgewisseld met enkele bomen en beplantingsstroken.
Aan de voor- en rechterzijde van het betreffende perceel bevinden zich een winkelcentrum en een parkeerplaats.
In dit ontwerp hebben we uiteindelijk gekozen voor een opzet met ronde vormen, zodat dit rustig overgaat in de belijning van het achterliggend park.
Gelukkig stond aan de voorzijde van de woning al een hoge laurierhaag, welke al gedeeltelijk kon zorgen voor de privacy in de tuin.
Omdat we op de aanwezige terrassen nog niet volledig vrij van inkijk konden zitten, hebben we in de tuin enkele lei- en dak bomen geplaatst, voor dit wel te verwezenlijken.
Door het toepassen van een kleurrijke beplanting, hebben we het geheel afgewerkt zodat er elk jaargetijde wel iets gebeurd in deze tuin, zodat men het hele jaar kan genieten van deze “parktuin”