Over deze tuin

Eind 2015 en begin 2016 is deze moderne tuin in Roosendaal door Visio Vireo Tuinen ontworpen en aangelegd. Relaxen en genieten waren de kernwoorden waarmee we aan de slag gingen. Centraal gelegen in de tuin is de strakke vijver en het fantastische uitzicht over het buitengebied die vanuit de woning overzien wordt. Het hoogte verschil dat bij aanleg is opgevangen met grondkeringen en een trap van Schellevis traptreden, zodat een boventerras en relaxtuin zijn ontstaan. In de tuin is gewerkt met een gesloten grondbalans. Dit werkt kostenbesparend en is milieuvriendelijk. De overkapping en de hottub springen meteen in het oog. De tuin bevat zeer duurzame materialen zoals cortenstaal die als wandbekleding en borderrand zijn gebruikt, maar ook kastanjepalen die naast elkaar fungeren als natuurlijke afscheiding. Groenblijvende beplanting zoals de taxus- en lonicerahagen geven de tuin ook ’s winters een mooie aanblik.

Niet alleen de achtertuin van deze familie is adembenemend. Ook de voortuin bevat bijzondere elementen. Ook hier keert het cortenstaal terug als borderrand die deels met groenblijvende taxus is aangeplant. Ook de imposante Schellevis gigategels met afmetingen van maar liefst 2.40 x 1.20 meter geven deze tuin een extra dimensie. Ook hier is een natuurlijk divider gemaakt van een wal van haardhoutblokken, waardoor de voor-en achtertuin van elkaar gescheiden worden.