Wat te doen met de mol?

We kennen twee soorten mollen in Nederland.. De ene trekt jaarlijks miljoenen kijkers met zijn tv-programma en de ander woelt in een fluweel zachte hoedanigheid menig gazonnetje ondersteboven.

Een mol (Talpa Europaea) is overigens helemaal zo schadelijk nog niet, althans als we zijn omploegdrang even vergeten. De mol eet immers o.a. engerlingen, naaktslakken en zorgt voor een luchtige bodem. Het is jammer dat een mol ook regenwormen eet, want die zorgen toevallig ook voor meer lucht in je grond. We kunnen het proberen mooier te maken dan het is, maar we blijven met z’n allen toch drukker met de destructieve eigenschappen van een mol, ook al doet zo’n mol alles onbewust.

Er zijn heel veel manieren om mollen te verjagen of geen vernielingskansen te geven. Fijn gaas rondom, of een mollennet onder de graszoden, het ingraven van flessen schijnt te helpen omdat ze bang zijn voor het geluid van de wind die door de hals giert. Het planten van Keizerskronen kan helpen omdat dit bolgewas de geur van vossen verspreidt en tot slot kunnen ook hondenharen de mollen verjagen. Er zijn nog geen klemmen in de handel die de mol niet doden. Als je ze zou kunnen vangen om ze verder weg weer los te laten is dat het allermooist.

Afhankelijk van de grootte van je ergernis en je liefde voor het zachte beestje, zoeken we graag samen naar een passende oplossing om de woeldrift van de beestjes in jouw tuin te beteugelen. In Duitsland is de mol inmiddels een beschermde diersoort.

wat_te_doen_met_de_mol

Laat een reactie achter