De aanleg of renovatie van een tuin is een geweldig proces wat uiteindelijk uitmondt in de tuin van uw dromen.

Het kiezen van een Dutch Quality Gardens hovenier als partner bij dat proces heeft voordelen. Op de eerste plaats weten we waar we over praten. We hebben de nodige ervaring en geleerd om de verschillende stadia allemaal voldoende tijd en inhoud te geven. Door onze samenwerking met De Tuinen van Appeltern en alle daarbij aangesloten leveranciers, kwekers en specialisten kunnen we u niet alleen de meest geëigende technieken en materialen laten zien en ervaren, maar kunnen we u ook laten profiteren van alle knowhow en betrokkenheid die zij aan ons en u willen geven. Het platform van Appeltern staat op voorhand garant voor een kwaliteitsproduct. Ook wij als hoveniers zijn vooraf aan keuringen en toetsingen in de praktijk onderworpen alvorens wij onze naam aan hen mochten verbinden.

We zijn het gewend om onze diensten en betrokkenheid af te stemmen op de behoefte van uw kant. Nooit gaat het om snel financieel gewin, maar altijd staat de band met u en uw tuin centraal. Delen van de tuinaanleg zelf ter hand nemen, is bijvoorbeeld geen enkel probleem. We willen u ook graag blijven inspireren en boeien, zo lang u er behoefte aan heeft. Dat begint bij het ontwerp, waarbij u zich van ons gratis mag gaan oriënteren in Appeltern, maar ook na de aanleg blijft u desgewenst lid van de club met elk seizoen gratis toegespitste informatie en tuinnieuws. Alle activiteiten op het Appelternplatform inclusief het parkbezoek bieden we u als ‘onze relatie’ gratis aan.

We realiseren ons hoe lang een boom er over doet om groot te worden. We respecteren daarom niet alleen alle waardevolle, bestaande elementen in uw tuin, maar kiezen er ook voor om u zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te laten genieten van een volwaardige tuin. Niet met kunstgrepen t.a.v. van bodem, van onkruid of snelgroeiende beplanting, maar met terechte keuzes voor bodemverbetering, voor een doordacht beplantingsplan en tijdloze materialen in duurzame constructies.

Een tuin is zo duur als u zelf wilt, maar welke keuze er ook gemaakt wordt, altijd moet de kostenbatenanalyse in evenwicht zijn en nooit moet u het gevoel krijgen in een te dure tuin te zitten of een tuinhuis te hebben gekocht dat u niet brengt wat er op basis van de prijs van verwacht mocht worden. Dutch Quality Gardens hoveniers staan per saldo voor een betaalbare kwaliteitstuin.

Uiteindelijk is het welslagen van een tuin in wording een kwestie van communicatie… inzichtelijke keuzes tijdens de inspiratie… een duidelijk leesbaar ontwerp, een alles omschrijvende offerte en op elke vraag een duidelijk antwoord. Ook als er wordt gewerkt bij een temperatuur boven de 25 ⁰ of bij veel regen in het najaar, communiceren is nooit een eenzijdig verhaal. De kunst van het luisteren is vaak groter dan die van vertellen. Door onze ervaring, maar ook door het corrigerend vermogen van onze collega’s en partners op het Appeltern platform mag u vertrouwen op een gesprekspartner naar uw hart.