Tuin inspiratie

Klassieke Cottagetuin in Steenbergen

Deze tuin is gelegen in het buitengebied van Steenbergen richting Halsteren en is volgens het cottagetuin principe ontworpen en aangelegd. De tuin kenmerkt zich als een weelderig bloeiende tuin waar je vrolijk van wordt. Met een op het eerste oog willekeur aan kleuren en soorten planten, maar zeer genuanceerd aangelegd om de kleuren, bloeitijden en hoogteverschillen optimaal tot zijn recht te laten komen.

Deze tuin is aangelegd door Visio Vireo Tuinen Steenbergen.

Eyecathcer in de tuin is de pergola met verschillende soort bloeiende klimplanten, zoals blauwe regen,klimrozen, clematissen en trompetbloeier. Hij is niet alleen mooi om er onder door te lopen en naar te kijken, maar camoufleert ook de bedrijfsgebouwen voor een groot deel.

Het is een lust om de vlinders en bijen van bloem naar bloem te zien vliegen. De paden van getrommelde klinkertjes geven het geheel een klassieke uitstraling. Lopend over de paden die deels overgroeid worden door de heerlijk ruikende bloemen is er in elke plantenborder weer iets te ontdekken. Vanuit verschillende zitjes mag dit dan ook met recht een echte Engelse cottage tuin worden genoemd.

Meer inspiratie nodig? Bekijk de andere tuin ideeën.

Enthousiast?

Enthousiast over deze tuin? Laat je verbazen door de creativiteit van onze hoveniers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen?