De Lingebrug hoveniers

Ochten

Respect voor groen, dit is onze stelregel bij het maken van tuinen. Groen is belangrijk voor mens en dier, iets waar de hoveniers van de Lingebrug dagelijks mee bezig zijn.

Een trendy tuin, romantisch of juist een bepaalde, landelijke sfeer? Een hovenier van de Lingebrug is pas tevreden wanneer jij dat bent. Onderhoudsvriendelijke tuin of juist een tuin om in te tuinieren, jouw wens staat centraal en kwaliteit spreekt voor zich.

Is jouw tuin al naar wens, maar wil je niet zelf voor het onderhoud zorgen? Dit kunnen we uit handen nemen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten van je tuin.

Goed tuinadvies is van onschatbare waarde. Wij gaan bij ons advies creatief en vernieuwend te werk om uiteindelijk een prachtige tuin te presenteren.

De Lingebrug hoveniers

Ochten

Respect voor groen, dit is onze stelregel bij het maken van tuinen. Groen is belangrijk voor mens en dier, iets waar de hoveniers van de Lingebrug dagelijks mee bezig zijn.

Een trendy tuin, romantisch of juist een bepaalde, landelijke sfeer? Een hovenier van de Lingebrug is pas tevreden wanneer jij dat bent. Onderhoudsvriendelijke tuin of juist een tuin om in te tuinieren, jouw wens staat centraal en kwaliteit spreekt voor zich.

Is jouw tuin al naar wens, maar wil je niet zelf voor het onderhoud zorgen? Dit kunnen we uit handen nemen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten van je tuin.

Goed tuinadvies is van onschatbare waarde. Wij gaan bij ons advies creatief en vernieuwend te werk om uiteindelijk een prachtige tuin te presenteren.

Een goed doordacht tuinontwerp is de basis van tuingeluk. Een goed doordacht tuinontwerp zorgt voor een goed doordacht eindresultaat. Daarom maken wij ieder tuinontwerp op maat, geheel naar jouw wensen. Om deze wensen goed te kunnen vertalen komen wij eerst bij je thuis. Om sfeer te proeven, de omgeving te zien, ideeën uit te wisselen en de wensen te inventariseren. Het eerste gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend.

Op basis van alle verkregen informatie wordt dan een tuin ontworpen. Deze eerste schets bespreken we dan weer graag persoonlijk. Mochten er dan aanpassingen of toevoegingen zijn, worden deze verwerkt in een volgende schets. Uiteindelijk resulteert de schets in een definitief tuinontwerp inclusief offerte. Ook een beplantingsplan of matenplan kunnen deel uitmaken van de ‘ontwerpfase’. De ontwerper van de Lingebrug hoveniers, Teun Spies, is van mening dat een tuinontwerp pas geslaagd is als jij er gelukkig van wordt.

De Lingebrug hoveniers zijn stuk voor stuk vakbekwaam opgeleid en beheersen de tuinaanleg als geen ander. De te gebruiken materialen worden conform jouw en onze kwaliteitseisen uitgezocht en verwerkt. Daarna wordt je opdracht uitgevoerd door een ervaren team. De Lingebrug heeft buiten vakkundige medewerkers ook het benodigde materieel in huis. Hierdoor is het mogelijk om snel te schakelen indien nodig.

Wij nemen de volledige regie van jouw tuinaanleg op zich en jij hebt maar één aanspreekpunt. Elke stap van de tuinaanleg wordt met je besproken, zodat er geen misverstanden ontstaan. Hierdoor wordt elke aanleg op een prettige manier tot een goed einde gebracht en nemen wij jou de zorg uit handen.

Tuinrenovatie

Dat kan variëren van een enkel hoekje waar je niet gelukkig mee bent tot een complete tuinrenovatie van voor naar achter. Wij adviseren je hierbij graag. Allereerst adviseren wij jou om niet te blijven zitten met een vraag. Soms is een kleine ingreep voldoende om het tuingeluk te verhogen. Soms is een complete tuinrenovatie beter op z’n plaats. Daarbij schromen wij niet om je tuin volledig te ‘strippen’ en helemaal opnieuw te beginnen. Bijzondere planten of mooie bestrating proberen wij altijd te hergebruiken, dat is duurzaam en scheelt in de kosten.

Wil je meer weten over een kleine of grote tuinrenovatie? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Consequent uitgevoerd tuinonderhoud doet wonderen. Tuinonderhoud is een permanent aandachtspunt door het jaar heen. In elk jaargetijde kunt je genieten van je tuin indien deze goed is onderhouden. Respect voor groen is hier het juiste motto. Onze medewerkers zijn geschoold in het tuinonderhoud van uiteenlopende tuinen en weten elke plant op waarde te schatten. Zo zorgen zij voor groei en bloei in jouw groen.

Tijdens het onderhoud worden uiteraard de harde materialen niet vergeten. Ben je de gelukkige bezitter van een (zwem)vijver? Ook deze heeft onderhoud nodig om er optimaal van te genieten. Wij kunnen het tuinonderhoud samen met jou uitvoeren of je kunt het tuinonderhoud geheel uit handen geven voor zorgeloos tuingeluk.

Een zwemvijver is een ecologisch zwembad. Een zwembad welke wordt gefilterd door planten, een helofytenfilter. Hierdoor wordt een uitstraling van een vijver gerealiseerd terwijl je een zwembad hebt met prachtig helder en natuurlijk water.

Het water in een zwemvijver wordt niet gezuiverd door chemicaliën. Het resultaat is heerlijk zacht zwemwater waar ook je huid zich wel bij voelt. Het valt te vergelijken met zwemmen in een helder meertje. Een zwemvijver wordt in principe alleen door de zon verwarmd. Dit gaat echter sneller dan je denkt. Minimaal 30% van de zwemvijver wordt door het helofytenfilter gevormd, hierop staat een dunne laag water. Dit water warmt snel op en wordt rondgepompt. Hierdoor heeft de vijver al na enkele zomerse dagen een behaaglijke temperatuur.

Zwemmen in je eigen vijver doet je niet tussen de planten. Het plantenfilter bevindt zich apart van het zwemgedeelte. In en nabij het helofytenfilter kunnen zich libellen, kikkers en ander waterleven bevinden. Uit ervaring is gebleken dat de kikkers zich niet wagen in het zwemgedeelte, ze voelen zich alleen prettig tussen de planten.

De mogelijkheden voor vormgeving zijn eindeloos. Het ontwerp kan heel natuurlijk zijn met organische vormen, tot zeer strak en minimalistisch. Het gebruik van zwart folie zorgt ervoor dat de zwemvijver een harmonieus geheel vormt met de tuin in tegenstelling tot een storend element als je er weinig in zwemt. De materialen zijn met zorg geselecteerd en het gebruikte folie is uiterst duurzaam. Dit garandeert een natuurlijke luxe en topkwaliteit in jouw zwemvijver.

De Lingebrug hoveniers kies je omdat...

Jouw wensen bij ons centraal staan;

Het groen in jouw tuin bij ons in goede handen is;

We een 3D-ontwerp kunnen maken, zodat je jouw tuin tot leven ziet komen nog voor de eerste spade de grond in gaat;

Onze vakkundige medewerkers zorgen dat jouw verwachtingen worden waargemaakt;

We ook van water houden en ons hierin hebben verdiept en gespecialiseerd, met name zwemvijvers maar ook spiegelvijvers, waterlopen of ornamenten.

Meer Tuin Inspiratie?

Wat past bij jou?

Modern Strakke Binnentuin Dutch Quality Gardens De Lingebrug 18

Moderne Strakke Binnentuin

Bostuin Dutch Quality Gardens De Lingebrug Hoveniers 23

Bostuin

Liefde Voor Planten Vuur Dutch Quality Gardens De Lingebrug 11

Liefde voor planten en vuur

Aandachtig Genieten Dutch Quality Gardens 1

Aandachtig genieten

Nominatie Tuin Van 2019 Dutch Quality Gardens 1

Nominatie Tuin van het jaar 2019

Genomineerde Zwemvijver Van 2017 Dutch Quality Gardens 5

Natuurlijk zwemmen in je eigen vijver

Ons team

Teun Spies - de Lingebrug Hoveniers - Tuinontwerp, dagelijkse leiding, calculatie en aanspreekpunt voor klanten

Teun

Dagelijkse leiding, tuinontwerp, calculatie, aanspreekpunt klant.

Renco Baars - Allround hovenier

Renco

Allround hovenier & zwemvijverspecialist

Remco Doornebal - Hovenier in opleiding, tuinaanleg, tuinonderhoud

Remco

Hovenier aanleg & treeworker

Gerrit de Bruin - Voorman tuinonderhoud, ecologische tuinen

Gerrit

Voorman tuinonderhoud/ecologische tuinen.

theo tuinaanleg stratenmaker metselaar dutch quality gardens de lingebrug hoveniers

Theo

Tuinaanleg, stratenmaker, metselaar.

paul hovenier de lingebrug hoveniers

Paul

Hovenier

Frank Moll - ZZP'er tuinonderhoud

Frank

ZZP’er tuinonderhoud.

Dries oproepkracht werkplaatsmedewerker de lingebrug hoveniers

Dries

Oproepkracht werkplaatsmedewerker

Rick aankomend hovenier in opleiding (bbl) de lingebrug hoveniers

Rick

Aankomend hovenier in opleiding (BBL)

aaron aankomend hovenier in opleiding dutch quality gardens de lingebrug hoveniers

Aaron

Aankomend hovenier in opleiding (BOL)

Ilse Lamers - Officemanager, projectadministratie, tekenaar, PR

Ilse

Officemanager, projectadministratie, tekenaar, PR.

Maaike Loeffen - Officemanager, financiële administratie, HR, PR

Maaike

Officemanager, financiële administratie, HR, PR.

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

de Lingebrug hoveniers

Cuneraweg 3b
4051 CE, Ochten

Tel: 0344 - 641 830

Modern Strakke Binnentuin Dutch Quality Gardens De Lingebrug 19